Bbq food! I love it.

10653730_806064276124066_6779921485800948564_n

Maar je kan ook gewoon je grillpan te voorschijn halen.

Recept voor 2 personen:

  • 300 gram rosbief (150 gram per persoon)
  • 2 maïskolven
  • 4 kleine kropjes romano sla
  • 200 gram cherry tomaten
  • salade dressing (zie mijn eerdere recept)

Zet een grote pan met water met een snuf zout op. Zodra het water kookt leg je de maïskolven erin en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.

Prik rond de kooktijd met een vork in de maiskorrel. Als je er in kunt prikken dan zijn ze gaar.

(Je kan ze natuurlijk ook op de Bbq gooien! Laat de bladeren aan de kolf! Zo verbrand je mais niet…)

Verwarm je bbq of je grillpan. Let op een bbq duurt natuurlijk veel langer, dus begin hier eerder mee!

Snijdt de romano sla door de lengte en leg ze even op de bbq/grill. Grill ze 2 minuten per kant.

Ondertussen snijdt je de tomaten en de mais. Maak een dressing voor de salade.

Als de salade van de grill of bbq is kan het vlees erop! Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Kruid het vlees met peper en zout. En hopla op de bbq/grill! Hoe lang? Tja dat is smaak;

Gaarheid kerntemperatuur
Rare 50 tot 52 ºc
Medium Rare 55 tot 58 ºc
Medium 60 tot 63 ºc
Medium well 65 tot 67 ºc
Well done 70 ºc en hoger

Laat je vlees eerst rusten voordat je er in gaat snijden.

Hussel de salade met de salade et voilà…

Als je al handig bent met de barbecue…probeer het vlees dan te roken! Nog lekkerder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s