Flower power

10599263_783779911685836_4249953678973743963_n

Zin in iets anders? Iets bloemigs? Zet dan een keer courgettebloemen als snack of voorgerecht op tafel.

  • 1 à 2 courgettebloemen per persoon. Dit beslag kan ongeveer 8 à 10 bloemen coaten.
  • 1 eierdooier
  • 40 gram aardappelzetmeel (maizena)
  • 100 ml ijskoud water
  • zout
  • peper
  • olie om in te frituren.

Haal de stampers uit de bloemen. Deze zijn namelijk wat bitter van smaak. Was de courgettebloemen en droog ze voorzichtig.

Meng de dooier, aardappelzetmeel, water, zout en peper met een vorkje tot een glad beslag.

Verwarm ondertussen de olie. Zodra deze warm is haal je de courgettebloemen 1 voor 1 door het beslag en “drop” je ze gelijk in de hete olie.
Ik heb mijn bloemen na een korte frituurbeurt nog een keer door het beslag gehaald voor een iets dikker laagje.

Serveren met een bergje sla en een lepel zelfgemaakte mayonaise en je hebt een super lekkere snack voor bij je bubbel of rosé.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s