Bread

10473168_793067210757106_8962556611301268226_n10362580_799295306800963_6639787253965751122_n

Ja! Een succesvolle poging! En dus zoals beloofd het recept.

  • 120 gram semolina bloem
  • 250 gram bloem
  • 3,5 gram gist
  • Theelepel honing
  • 6 gram zout
  • 240 ml lauwwarm water

Meng het gist met wat water en de honing. Even laten staan en dan wat bloem door je mengsel roeren. Zo voedt je het gist. (Blij gist = blije bakker)

Meng in een andere bak de bloem en het zout door elkaar. Maak een kuiltje en voeg het gistmengsel en het water toe.

Roer alles door elkaar en begin met kneden. De deegbal moet soepel en zacht aanvoelen.

Neem een stukje deeg en trek dat voorzichtig al ronddraaiend uit tot een vliesje (denk aan een kauwgombel) als dit vliesje niet scheurt kan je stoppen met kneden.

Leeg het deeg in een schaal en dek het af met folie.

Laat het deeg in ± 60 minuten in volume verdubbelen. Bol het deeg losjes op en laat het opgebolde deeg vervolgens afgedekt ± 20 minuten liggen. Bol het deeg vervolgens nog een keer op – nu wat steviger – om er een rond brood van te maken.

2e rijs: dek het deeg af en laat het in ± 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen.

Verwarm tijdens de 2e rijs de oven met daarin (als je het hebt) een broodbak-/pizzasteen voor op 200 ºC . Verwarm tevens een lege hittebestendige lage schaal op de bodem van de oven.

Schuif het deeg op bakpapier op de hete steen. Giet in de meeverwarmde braadslede ± 2 dl water (pas op voor je handen!). Sluit direct de ovendeur.

Na 35-40 minuten is je brood gaar! Je kan dit controleren door op de onderkant van je brood te kloppen. Klinkt het hol…dan is je brood gaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s