Gnocchi-time!

10698517_798298593567301_1484331492714257630_n10659198_798298616900632_7957322914633384738_n

Ik had nog nooit deze pastasoort gemaakt! Maar na deze “lekkertjes” geproeft te hebben, komen ze zeker vaker op het menu.

Voor dit recept heb ik als maten de engelse cups aangehouden. Je kan hiervoor een kopje nemen of bij de Albert Heijn maatschepjes kopen.

  • 1 cup gestampte gekookte aardappelen
  • 2 cups bloem
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper

Meng alles door elkaar en kneedt het mengsel tot je een soepel deeg hebt.

Laat het deeg een half uurtje, in plastic folie, in de koelkast rusten.

Na een half uurtje kan je de gnocchi vormen. Maak van je deeg een lange dunne rol (in de vorm van een sigaar). Snijdt de gnocchi en vorm het zoals je wil.

Breng ondertussen water met wat zout aan de kook. Als het kookt, kan je gnocchi in de pan. De gnocchi is gaar als ze gaan drijven aan de oppervlakte.

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s