Kumpir

603642_768955819834912_8542834630046262518_n

De lente en zomer zijn zulke fijne tijden, zeker voor ons “foodies”. Loop maar eens langs de appie, zo een groentewinkel in! Dan wordt je omringd door de mooiste kleuren en de lekkerste geuren.

En met al dat lekkers kan je bijvoorbeeld het volgende (Turkse) recept maken. Overigens weer een recept waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn…

Recept
Verwarm je oven op 200 graden.

  • Een grote aardappel per persoon. Ik neem altijd, op aanraadden van mijn groenteboer, een “bonk”.
  • Een selectie aan groente
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Evt. kaas en/of zure room voor de liefhebbers.
  • Evt. kipfilet of een andere proteïne.

Was de aardappelen goed, want vandaag eet je ze met schil. Prik de aardappelen rondom in en verpak ze, nadat je er een scheutje olijfolie en een snufje zout op hebt gegooid, in aluminiumfolie. Pof je aardappelen in 45 minuten in de oven gaar.

Ondertussen maak je de groente klaar. Ik heb voor dit recept wat doperwtjes gekookt, uien gebakken, rauwe wortelen geraspt en wat zwarte olijfjes gesneden.
Omdat ik graag vlees eet heb ik gekozen om wat kipfiletblokjes te bakken in olie met wat komijn, ui en knoflook.

Als je aardappelen gaar zijn, snijdt je ze voorzichtig in. Haal het binnenste eruit en meng dit met een klontje roomboter, zout en peper. Stop het vervolgens terug in de aardappel en plaats je groente erop. Eventueel serveren met kip en/of kaas en zure room.
En voilà… Eetsmakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s