Love

1468744_774958899234604_8276985408657116114_n 10534590_774958829234611_5489988397002536276_n

Soms mag er ook gewoon lekker ongegeneerd gesnoept worden.

En daarom heb ik vandaag mijn favorieten dingen gecombineerd:

Chocolade, boter en slagroom! Jummmmm..

Recept voor ongeveer 20 truffels

  • 125 g boter
  • 125 g poedersuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g cacaopoeder
  • cocktailprikkers
  • spuitzak of maak hoopjes met een lepel

Roer de boter, suiker, room en vanillesuiker romig. Schep de vulling in een spuitzak en spuit bolletjes op een met plastic beklede snijplank. Steek cocktailprikkers in de bolletjes en zet ze in de vriezer. Smelt de chocolade au bain-marie* en strooi de cacaopoeder in een diep bord. Dompel de bolletjes in de chocolade en wentel ze door het cacaopoeder. En vergeet niet voor het serveren de prikkers eruit te halen.

*Wat is au bain-marie? Au bain-marie is het verwarmen van een product zonder dat het direct een hitte bron aanraakt. Hierdoor verwarmd het product zonder dat het verbrand. Hoe? Zet een pan met warm water op, als het water heet is zet je een schaal op de pan. Let op de schaal moet boven het water blijven hangen, het water dus niet raken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s