Pasta-tje

10423859_850268405036986_2014454226727513503_n 10629689_850268581703635_3871244437782873851_n

Hard gesport? En daardoor tijd voor koolhydraten? Of gewoon trek?

Pasta Puttanesca

2-3 personen

  • Een half pak spaghetti
  • Een flinke hand kappertjes
  • 5 ansjovissen
  • 1 knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 100 gram zwarte olijven
  • Snuf oregano
  • Zout en peper
  • Een hand basilicumblaadjes
  • Eventueel parmezaanse kaas

(Alle ingrediënten kunnen naar smaak gebruikt worden)

Snijdt de knoflook, terwijl je de pan verwarmt. Doe wat olijfolie in de pan en bak de knoflook ietsjes aan.

Tegelijkertijd snijdt je de ansjovis. Zodra de knoflook glazig wordt, kunnen de ansjovis, de kappertjes en de olijven de pan in. Verwarm ze, om alle smaken los te maken.

Zodra de knoflook bruin wordt en de ansjovis begint te smelten kunnen de tomaten in de pan. Druk ze een beetje kapot en laat de saus wat inkoken.

Kruidt de saus met zout, peper en oregano.

Kook de spaghetti volgens de verpakking.

Dien alles op en bestrooi het met blaadjes basilicum. Doe dit net voor het opdienen, want de blaadjes verkleuren door de warmte!

Buon appetito

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s