Sinaasappelheaven

1507632_893299257400567_6827987971067179285_n

Soms is een recept zo fijn….dat ik hem met jullie wil delen, ook al heb ik hem niet zelf bedacht.

De foto is natuurlijk wel zelf gemaakt, net als de taart.

  • 450 gram suiker of kokosbloemsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 2 sinaasappels
  • 55 gram amandelmeel
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 160 °C. Breng in een steelpan de helft van de suiker met 125 ml water op laag vuur aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de suikersiroop. Snijd de sinaasappels in flinterdunne plakjes en voeg toe. Laat 15 min. zacht koken.

Smelt de boter. Klop in een kom de eieren met de rest van de suiker en vanillesuiker in 8 min. tot een luchtig mengsel. Spatel het bakmeel, de amandel en boter erdoor.

Leg het vanillestokje op de bodem van de bakvorm en verdeel de sinaasappel erover. Verdeel de siroop en vervolgens het beslag erover. Bak de taart ca. 40 min. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de randen los en keer om op een bord.

(bron: http://www.ah.nl/…/recept/R-R767090/sinaasappel-amandeltaart)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s