Zomerse olijvenspread

FullSizeRender (3)

Zoals jullie weten, ben ik verliefd op mijn Versapers. En dat de mogelijkheden eindeloos zijn, bewijst deze tapenade!

Ingrediënten voor ongeveer twee personen als borrelhapje :

  • 1 eetlepel kappertjes
  • 180- 200 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 punt paprika
  • 1 teentje knoflook
  • vergeet je brood niet, om de tapenade op te serveren.

Ik heb een Versapers gebruikt voor dit recept. Opzich kan je ook een keukenmachine gebruiken, maar dat wordt de tapenade iets minder van structuur en smaak.

Ben je ook een gelukkige eigenaar van een Versapers? (Als je er eentje wil worden http://www.versapers.nl) Gebruik dan de grove zeef. Laat de kappertjes en olijven uitlekken in het vergiet of de zeef. Doe de kappertjes, olijven en knoflook in de Versapers. Uit de slowjuicer komt sterk geconcentreerd sap en pulp. Als laatste doe je de paprika door de pers. De paprikapulp vang je apart op, deze wil je niet in de tapenade, omdat de velletjes te stevig zijn. Doe de pulp in een kom en voeg er wat van het sap bij. Meng de pulp met het sap totdat de tapenade goed smeerbaar is.

Hou je tapenade sap over, gebruik het tapenade sap als smaakmaker in de soep en/of dressing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s