Snijboon a la carbonara

unnamed (2) unnamed (3)

Wel eens gehoord van Niven Kunz? Hij is een jonge, ambitieuze en FANTASTISCHE chef. Inmiddels heeft hij meerdere kookboeken. Op de dag dat ik uit zijn kookboek ging koken had ik helaas niet alle ingrediënten in huis. Maar je kan natuurlijk altijd gaan voor pure perfectie en in zijn restaurant gaan eten!! Of zelf zijn kookboek 8020 bestellen op http://www.niven8020.com/

Mijn minder perfecte variant van de snijboon a la carbonara

Recept voor ongeveer 4 personen (voorgerecht)

  • 300 gram snijbonen
  • 1 sjalot
  • tijm
  • 4 eieren
  • 250 gram kastanje champignons
  • 125 gram gerookte spek

Snijd de snijbonen op een mandoline  (of dunschiller) in dunne reepjes. Blancheer de snijbonen een halve minuut in gezouten water. Dompel ze daarna even onder in ijswater, zodat het gaarproces stopt. Laat de snijbonen uitlekken en houd ze apart.

Bak vervolgens de champignons in wat roomboter met het sjalotje, de tijm en peper naar smaak. Bak daarna de spek.

Breng opnieuw water aan de kook. Tik de bovenkant van de eieren af (gebruik hiervoor een eiertikker) Laat het eiwit uit het ei lopen. Zet de eieren in het kokende water Gemakkelijk is, om ze in een eierdopje te zetten. Gaar de eierdooiers ongeveer een minuut in het kokende water.

Maak het bord naar wens op. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s