Healthy lion

FullSizeRender

Kennen jullie de blog chicks love food al? Twee dames die in september hun 2de kookboek lanceren. Uitgebracht met de briljante foto’s van de geweldige Mariet Mons (zie ook de eerder geposte winactie hier:https://goodieitsafoodie.nl/2015/05/20/win-win-win/).

Ik ben fan van de ladies geworden, door hun super geweldige healthy lion recept. Voor hun blog en voor het originele recept bezoek:http://chickslovefood.com/healthy-lions/ Mijn variant zie je hieronder:

Voor een flinke portie:

– 2 handen gepofte rijst of 3 verkruimelde rijstwafels
– 30 gram havermout
– 40 gram amandelpoeder
– 3-5 eetlepels pindakaas
– 75 gram pure chocola, minimaal 70% cacao

Smelt 50 gram van de chocolade. Ik deed het au bain marie, maar het kan ook in de magnetron. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de pindakaas toe. Roer tot de pindakaas gesmolten is. Voeg de gepofte rijst, havermout, amandelpoeder toe aan het choco-pindamengsel. Stort het mengsel op een plaat met bakpapier. Vorm een langwerpige, platte rechthoek en zet het lekkers in de koelkast.

Smelt in tussen de overige chocolade. Als deze gesmolten is, schenk je deze voorzichtig over de gekoelde rechthoek. Plaats alles weer in de koelkast tot de chocolade gestold is. Snijdt er daarna repen of vierkantjes van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s