Ingelegde citroen

DSC_8351 (2)

Ingelegde citroenen… Heerlijk! Je kan ze onder andere gebruiken voor een tajine gerecht. De citroenen kan je kant en klaar kopen bij verschillende Arabische supermarkten, maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken.

Hoe?

Kook een glazen pot uit. Was de citroenen grondig met zeep. Snijdt de citroenen in. Een kruislingse inkeping tot ongeveer halverwege de citroen is prima. Stop de citroenen in een schoongemaakte glazen pot. Na elke citroen, strooi je 1 eetlepel zout over de citroen. Sluit de pot af en laat de citroenen minimaal één maand staan. Na enkele dagen komt er vocht uit de citroenen, dit is de bedoeling!

De citroenen op de foto hebben meer dan 2 maanden gestaan en ruiken momenteel heerlijk! Binnenkort tijd voor een tajine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s