Stamppotten kunnen elk seizoen!

FullSizeRender

Stamppotten kunnen elk seizoen,  op een mooie herfstdag of een koude lentedag. Dit is een relatief lichte en frisse stamppot, dus prima geschikt voor deze milde herfstdag.

Recept voor 2 a 3 personen

  • 750 gram geschilde aardappelen
  • 1 a 2 geschilde en in blokjes gesneden appels
  • 1 theelepel appelazijn
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • Een klein klontje boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 75 gram veldsla

Kook de aardappelen gaar. Verwarm ondertussen de appel in een theelepel azijn.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, mogen ze grof gestampt worden. Ik vind het juist lekker als de aardappel zijn eigen structuur behoud. Meng de geitenkaas, appel en boter door de aardappelen. Maak de puree op smaak met peper er zout. De veldsla mix je net voor het opdienen door de puree. Hierdoor koelt de puree iets af, maar blijft de veldsla lekker knapperig.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s