Sweet

FullSizeRender

Een geweldig recept van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Terug te vinden in hun kookboek Arabia. In het onderstaande recept staat hoe je een tulband maakt. Ik wissel zelf af tussen tulband en cupcakes. Let wel op, want de cupcakes moeten minder lang in de oven, namelijk 20 a 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 4  eieren
  • 50 gram sesamzaad
  • 50 gram maanzaad
  • rozenjam
  • dikke yoghurt (bijvoorbeeld yoghurt kaymak, een yoghurt die lijkt op zure room. Verkrijgbaar bij een Arabische supermarkt)

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Smelt de boter. Klop in een beslagkom met een mixer de boter, suiker en een snufje zout in circa 10 minuten tot een lichte, romige massa. Klop één voor één de eieren door het botermengsel en voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Zeef de bloem boven de kom en spatel het luchtig door het mengsel, gevolgd door het sesam- en maanzaad. Schep het beslag direct in de vorm en vul de vorm tot maximaal driekwart. Strijk de bovenkant glad. Bak de tulband in circa 1 uur en 45 minuten lichtbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Als hij droog eruit komt is hij gaar. Laat de cake een paar minuutjes afkoelen in de vorm. Keer de tulband om op een taartrooster of schaal en laat hem verder afkoelen. Serveer de cake met rozenjam en yoghurt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s