Good Food Book part 2 (met een stiekeme winactie, sttttt)

FullSizeRenderHebben jullie hem al, het Good Food Book? Zo niet, dan mag ik jullie prikkelen met een recept uit het boek. Hieronder het recept van Niven Kunz. Het recept is voor 4 personen.  Lees ook even door, want stiekem heeft deze blogpost ook een win-win-win actie!!

Pizza meiknol

  • 4 witte meiknollen
  • 100 ml vinaigrette van 2/3 olijfolie en 1/3 sushi-azijn
  • 4 mini-meiknolletjes
  • 1 gele meiknol
  • 150 g zure room
  • 1 limoen, geraspt
  • 8 vellen filodeeg
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g hazelnoten
Schaaf de witte meiknollen in dunne plakjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Besprenkel ze met de vinaigrette, zout en peper. Snij de mini-meiknolletjes in kwarten en blancheer ze in kokend water met zout beetgaar. Bestrooi met wat zout en peper. Schaaf de gele meiknol in dunne plakjes en besprenkel ze met vinaigrette, zout en peper. Doe de zure room in een kom. Voeg de rasp van de limoen toe en zout en peper. Steek acht rondjes filodeeg uit, ter grootte van een ontbijtbord. Smelt de boter en kwast het filodeeg ermee in. Bestrooi vier rondjes met Parmezaanse kaas (hou nog een beetje over) en bedek ze met een ander rondje. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Bedek ze met een bakmatje zodat het deeg niet opkrult tijdens het bakken. Bak ze in 6 minuten in een oven op 180ºC knapperig en goudbruin, laat ze afkoelen. Verdeel de schijfjes witte meiknol en gele meiknol over de bodem. Leg de kwartjes mini meiknol erop. Hak de hazelnoten en strooi ze over de pizza. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.
Image-1
De win-win-win actie. Love it! Zoals ik al eerder schreef doneert FDBCK voor elk verkocht boek 40 schoolmaaltijden in Malawi. Kortom het is super goed voor je karma om dit kookboek aan te schaffen. Ik vergeef dan ook geen kookboeken, immers wil ik jullie niet weerhouden van goede karma. Maar in samenwerking met FDBCK mag ik de gelukkige winners deze geweldige shoppers cadeau doen! Nice he?

Hoe win je deze shopper? Een goede vraag! Maak een selfie met je eigen Good Food Book. Post of mail je “super kekke, toffe, gekke, amazing” selfie en behoor tot de kansmakers van een shopper. Ik, mogelijk in samenwerking met een super streng maar doch rechtvaardig comité, kies de 5 leukste foto’s. Let the best (wo)men win!

Ps: de foto’s in deze post zijn niet door mij gemaakt, maar door Christian Fielden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s