Last minute Xmas bite

 

2015-11-11 11.45.56

Onverwachte kerst visite? Geen probleem! Mini frittatas zijn jouw oplossing. Frittatas zijn perfect te maken met kerst-kliekjes. De hartige snacks op de foto zijn gemaakt met courgette en chorizo, maar denk ook aan overgebleven kalkoen met ui, ham met broccoli of wild met paddestoelen.

+/- 20 mini frittatas. (Excuus ik vergeet met regelmaat alles netjes af te wegen. Ik vind het heerlijk om uit de hand te koken… Dit recept is dan ook niet concreet. Kortom ik daag je uit om te proeven*, fine te tunen en door te gaan…)

  • 12 eieren
  • ongeveer 150-200 gram chorizo in kleine blokjes gesneden
  • een courgette in kleine stukjes gesneden
  • twee uien in kleine stukjes gesneden
  • salie naar smaak
  • ongeveer 150-200 gram geraspte kaas naar smaak
  • scheutje slagroom om het mengel te verdunnen
  • 2 a 4 gaar gekookte aardappelen in plakjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet alvast een muffin tray met papieren cakevormpjes klaar.

Bak de uien, chorizo en salie in een koekenpan. Voeg daarna de courgette toe en bak deze even kort mee. Laat het mengsel afkoelen en voeg de kaas en de aardappelen toe. Naar smaak zout en peper toevoegen. Klop de eieren los. Voeg daar een scheut slagroom aan toe. “Gooi” alles bij elkaar en verdeel het mengsel in de muffin tray.

Bak de frittatas circa 20 minuten in de oven. Serveer met een lekkere groene salade of gewoon als hapje.

Happy Xmas!

ps: Dit keer is de foto niet door mij gemaakt, maar door de getalenteerde Mariet Mons.

*Vergeet niet dat het rauw ei is,  proef daarom jouw mengsel zonder ei.

Advertenties